Windowless ‘dungeon’ with chipboard furniture outrages renters as it hits market

An advert for a windowless "dungeon" with chipboard furniture has left renters flabbergasted after it hit the market for £600 a month.

The one bed studio is actually a converted bin room which has now been labelled as a "home office" located near to Manchester City Centre.

Rightmove has described the miniature room as a "modern studio" that has been "newly refurbished" with chipboard furniture, reports Manchester Evening News.

The studio is located at Jefferson Place which is situated in a popular development called the Green Quarter, and while the development offers a range of stunning apartments, this studio room is situated next to a car park.

"This would be the ideal home office for any working professional who wants to be located in the buzz of the city centre, close to all amenities," it says.

The listing states the property features a kitchen, bathroom and shower, and that enquiries from students and people in receipt of housing benefit are welcomed.

However, it appears the property is not being offered for residential purposes, as the advert also says there will be no council tax to pay.

A maximum of four tenants is also suggested.

In response, one person said: "A maximum of four tenants? Where would they sit/sleep/stand/lie, on top of each other?

"It will be interesting to see, if change of use gets approved, & for what. Regardless of no council tax to pay, it's obvious their intention, is to rent it for domestic purposes, & not commercial."

  • Christmas-mad family have lights banned after 20 years over health and safety fears

While another person joked: "Can you even imagine the splinters you’d get in that kitchen!"

A third person wrote on social media: "It's essentially a dungeon with an ensuite."

Another added: "Christ almighty, imagine paying £600 pcm to live in Oscar the Grouch Towers!"

An application to Manchester Council for change of use planning permission to convert the same space into a "studio apartment" was refused in June.

An application was submitted by Broompark Management.

The covering letter said the studio would also have new windows added which would provide "the living and sleeping space with excellent outlook and ventilation, addressing previous concerns elsewhere in the Green Quarter of overreliance on artificial lighting."

  • 'Depressing' town Christmas tree leaves people claiming they've got bigger one at home

To stay up to date with all the latest news, make sure you sign up for one of our newsletters here .

"This helps to create a comfortable living area and sufficiently lit space," the letter adds.

A Manchester City Council spokesperson told Manchester Evening News: "The Local Planning Authority refused an application for a studio flat in the Jefferson Building in June this year.

"An appeal against this decision has been lodged by the applicant and any action against the property owner would not be progressed until the appeal process has concluded.

"If the intention for the property is for office use, rather than residential, the property owner may still require planning permission for a change of use. Planning officers are in the process of contacting the applicant to inquire about the listing."

Source: Read Full Article